torsdag 10 maj 2012

Stadsparken

Mariefred, Strängnäs kommun.

När stadsparken är färdigbyggd kommer den att innehålla 200 bostäder i villor, parhus, bostadsrättslägenheter och hyresrätter

Ur pressmeddelande:
Arkitekt Kjell Forshed och bostadsutvecklare Derome Mark & Bostad står bakom det vinnande förslaget i markanvisningstävlingen och efter år av planläggningsarbete och projektering är det nu dags att börja bygga Mariefreds nya Stadsdel – Stadsparken.
 Grundtanken i hela den nya stadsdelen är att just skapa mer Mariefred i Mariefred, vilket innebär att man med moderna medel och design bygger vidare på traditionen. Varför ändra på något som redan är mycket bra, förklarar Kjell Forshed som själv har sina rötter i Mariefred.
 Arkitekt är Kjell Forshed, Brunnberg & Forshed.
OM STADSPARKEN
  • Stadsparken ska byggas på Hammarängen, väster om Mariefreds gamla stadskärna och några hundra meter från Mälaren och Gripsholms slott.
  • När stadsdelen är färdig kommer den innehålla ungefär 200 st energieffektiva bostäder, äganderätter, bostadsrätter, hyresrätter samt lokaler – allt byggt i det hållbara byggmaterialet, trä.
  • Etapp 1 har påbörjats, de första husen i kvarteret, med 11 stadsvillor och parhus i trä, kommer att stå klart vid årsskiftet 2012/2013. Husen är 129 – 148 m2 stora och tomterna mellan 205 och 321 m2.
  • Det första kvarteret planeras stå färdigt under 2013.
  • Stadsparken byggs utifrån planförslaget ”Blick”, som bland 9 inlämnade bidrag, 2008 vann den tävling som kommunstyrelsen i Strängnäs utlyst.
  • Från Mariefred finns goda pendlingsmöjligheter till Södertälje och Stockholm.
Pressmeddelande
Brunnberg & Forshed

Inga kommentarer: